Alapítvány
Adománybolt
Műhely
ESC program
Adószám: 18262304-1-43
Bankszámla szám:
16200106-11680606
mit tettél ma?
mit tettél ma?
mit tettél ma?
Mi a CSAO

A Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonában folyó szakmai tevékenység célja, hogy az ideiglenesen lakhatási gondokkal küzdő családok számára lehetőséget biztosítson arra, hogy a család együtt marhasson és együtt, közösen győzze le a problémákat. Az intézmény dolgozói igyekeznek a teljes eszközrendszerük kihasználásával és a szociális munka eszközeivel segíteni a családot önállóságuk megtartásában vagy annak visszaállításában.

Intézményünk az ország egész területéről fogadja az átmenetileg fedél nélkül maradt, hátrányos helyzetű családokat, egyedülálló szülőket, várandós és bántalmazott anyákat.

Célunk, hogy az intézménybe bekerülő családok erőforrásait olyan mértékben megerősítsük, hogy az intézményi megállapodásban foglalt határidő letelte (1-1,5 év) után intézményes kereteken kívül is tudjanak önállóan, vagy minimális segítséggel boldogulni. A szakmai munka során kiemelt figyelemmel kezeljük a keresőképes családtagok munkaerő piacra való visszatérésének, munkajövedelem megszerzésének segítését és fokozott figyelmet fordítunk a hospitalizálódás elkerülésének, illetve a gyermekvédelmi ellátás rendszeréből való kikerülésnek a segítésére.

Az intézmény közhasznú besorolású, közfeladatot lát el, a működés mikéntje és a nyújtott szolgáltatások nyilvánosak. Amennyiben szeretné jobban megismerné munkánkat, vagy bármilyen kérdése merülne fel velünk kapcsolatban, akkor keressen minket bizalommal, akár e-mailen, akár telefonon, akár pedig előzetes időpont egyeztetés után személyesen is.

Hogyan jelentkezzek?

A rászorulóvá vált családok a területileg illetékes (lakcím szerinti) gyermekjóléti szolgálaton keresztül nyújthatják be a jelentkezésük az intézménybe, akár postai, akár e-mailes úton, az itt letölthető jelentkezési lap elküldésével. A jelentkezésről és az intézmény működéséről, házirendjéről bővebb információkat ebben a tájékoztatóban olvashatnak.

Mit adunk mi?

Bentlakásos gyermekjóléti intézményként kiemelt feladatnak tekintjük a gyermekek fejlődését, látókörük szélesítését segítő szabadidős és egyéb programok szervezését. Az munkatársai (szociális munkások, gyógypedagógus, gyermekgondozók) hétköznapok délutánonként és hétvégente foglalkozásokat tartanak a gyermekeknek, a feladatokat életkorukhoz és érdeklődésükhöz igazítva. Ezek mellett kézműves és sportfoglalkozásokkal várjuk az iskolából, óvodából hazaérkező gyermekeket. Az intézmény munkatársai a gyermekek hasznos és sokszínű kikapcsolódása érdekében a családoknak ingyenes kirándulásokat, múzeum- és színházlátogatásokat, közös mozizást, táborokat, városnézést szerveznek.

Az intézményben lakó gyermekek, valamely munkatárs vezetésével minden nagyobb ünnep alkalmával műsort állítanak össze, melyet az intézményi ünnepségeken, közösen adnak elő. A közös programok az idő hasznos eltöltése mellett az intézményben élők közösségé szervezését is segíti, mivel úgy hisszük, hogy közösen könnyebb kikecmeregni ebből a létállapotból, mint magunkra hagyottan.

Alapelvünk, hogy munkánkat és stratégiánkat az itt élők bevonásával és az ő döntéseik tiszteltben tartásával végezzük. Az a víziónk, hogy a segítő folyamat csak akkor lehet hatékony és tartós, ha annak minden lépésében tevékenyen vesznek részt az érintett lakók is.

Kérdés esetén keresd bizalommal munkatársainkat:
Pintér Bettina
Pintér Bettina
intézményvezető - gyermekvédelem
E-mail: pinter@menedekhaz.hu Mobil: +36 70 629 ...
Ferenczy Katalin
Ferenczy Katalin
Szakmai vezető - Gyermekvédelem
  E-mail: ferenczy.katalin@menedekhaz.hu Mobil: + 06 70 327 04 ...
Recepció
Recepció
Családok Átmeneti Otthona
E-mail: menedekhazcsao@gmail.com Mobil: +36302952605
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom