Alapítvány
Adománybolt
Műhely
ESC program
Adószám: 18262304-1-43
mit tettél ma?
mit tettél ma?
mit tettél ma?
Mi ebben hiszünk!

Együtt, minden ember számára, megadhatjuk az otthon lehetőségét. Meggyőződésünk, hogy a hajléktalanság megelőzhető. Ehhez elengedhetetlen a közös összefogás. Nem hiszünk abban, hogy a hajléktalanság egy választás. Az addikció, a szegénység, a mentális betegségek vagy egy-egy nem várt életesemény nem egy döntésen alapul. Gondolj csak bele.

Számunkra elfogadhatatlan, ha egy gyermeknek nincs hol aludnia, nincs mit ennie, nem kap a fejlődéséhez minőségi oktatást, ha nem játszhat önfeledten, ha a családjának anyagi helyzete miatt kirekesztődik. Fontosnak tatjuk, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása, iskolarendszerből való kihullásának megelőzése elengedhetetlen ahhoz, hogy felelősen gondolkodjunk társadalmunk jövőjéről. 

Hiszünk benne, hogy a megoldást kereső, nem az okokat firtató, nem az érdemességet boncolgató, a gyengeségekre összpontosító, hanem a meglévő és kapacitálható erőforrásokra koncentráló segítő hozzáállás az, ami egy élhetőbb, emberibb társadalom felé visz minket, hiszen minden ország gazdagsága abban mutatkozik meg, hogy a szegényei hogyan élnek.

Céljaink!

A Menedékház Alapítvány mindent megtesz azért, hogy mozgósítsa a közösségi erőforrásokat a hátrányos helyzet enyhítése érdekében. Munkánk során törekszünk mind hazánkban, mind nemzetközi színtéren hatékony, partneri együttműködések kialakítására.

Olyan ellátásokat/programokat szeretnénk kialakítani, mely valós választ ad a hátrányos helyzetű csoportok, családok mindennapi problémáira. A tervezésnél mindig azon hiány pótlását célozzuk meg, amelynek megszüntetése hatékony eszközei lehetnek a hátrányos helyzetű csoportoknak a beilleszkedéshez.

Munkánkat minden helyzetben pártatlanság, függetlenség és semlegesség jellemzi. A segítségnyújtás megkülönböztetés nélkül történik. A segítség prioritását kizárólag a szükségletek alapján határozzuk meg.

Célunk, hogy munkatársaink egy nyugodt környezetben tudjanak dolgozni. Mindent megteszünk azért, hogy mind anyagilag, mind szakmailag mindez biztosítva legyen.

Mindennapi munkánk során, fontosnak tartjuk, hogy egy adott problémára rendszerszinten próbáljunk meg választ adni, de nem elfelejtve azt, hogy személyre szabottan is hatékonyaknak kell maradnunk.

Ösztönzünk minden olyan szakmai/társadalmi elképzelést, amely arra irányul, ahol minden ember érvényesülni tud, és minden ember ugyanazon a szolgáltatásokhoz férjen hozzá.

Eredményeink

Szakmai munkánk során nagyon nehéz számokban kifejezni eredményeinket, a jelenlegi helyzetben ez szinte lehetetlen. Egy gondozási folyamat során sok kisebb,nagyobb részeredményeket, sikereket érünk el, amit sokszor fel sem fogunk. A közös munka során azonban sok, számokban jól mérhető eredményt érünk el.

80300
ügyfél éjszaka 2020-ban

Az általunk fenntartott intézmények telt házzal, várólistával működtek 2020-ban is, teljes kapacitással dolgoztunk. Ez azt jelenti, hogy minden ágyon, minden éjszaka aludt egy rászoruló ember, sőt téli “krízis időszakban” bőven meghaladtuk a létszámot.

Átlagosan 22 családnak,50-55 gyereknek, összesen 80 főnek nem kellett számukra nem megfelelő helyen, esetleg utcán, vagy egymástól szétválasztva tölteni az éjszakákat 2020-ban.
Hajléktalanellátó intézményeinkben naponta 140 hajléktalan férfi és nő hajthatta le fejét nyugovóra, ahelyett hogy a kapualjakba, aluljárókba, erdőkbe kényszerültek volna.

41348
kilogramm élelmiszert osztottunk ki 2020-ban

Annak ellenére, hogy nem ez a fő profilunk számunkra is fontos, hogy az élelmiszerfeleslegek a legrászorultabbakhoz jussanak el. Ezért 2020-ban az intézményeinkben élő, illetve a látókörünkbe kerülő rászorulók között, legyen az Budapest, vagy távolabbi hátrányos helyzetű térség, rendszeresen osztottunk élelmiszert.

Az alapellátáson felüli ételosztás (közeli lejáratú és tartós élelmiszer, illetve egytál meleg étel) a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Baptista Szeretetszolgálat, illetve a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program által valósulhat meg.

41
család maradhatott együtt 2020-ban a segítségünkkel

A 2020-as évben 91 nálunk élő gyerek örülhetett annak, hogy a szüleivel maradhat. A családok átmeneti otthonának köszönhetően 41 család széthullását sikerült megelőzni. Ebben az évben gyógypedagógiai fejlesztést 41 gyermek számára biztosítottunk, a fejlesztő pedagógusunk segítségével.

Gyermekgondozónk és önkénteseink által működtetett, családi napközi szolgáltatásunkat 27 gyermek élvezhette a manószobában. A nyár során a bejárós és a napközis táborainkban összesen 40 gyermek vehetett részt, közösségi gyűjtésünknek köszönhetően.

Küldetésünk

Arra törekszünk, hogy megoldást kereső, nem az okokat firtató, nem az érdemességet boncolgató, és gyengeségekre összpontosító, hanem a meglévő és kapacitálható erőforrásokra koncentráló segítséget nyújtsunk az ügyfeleink számára. 

Olyan ellátásokat/programokat szeretnénk kialakítani, mely valós választ ad a hátrányos helyzetű csoportok, családok mindennapi problémáira. Ehhez szoros együttműködésre van szükség a terület minden szereplőjének bevonásával legyen az civil, forprofit, önkormányzati vagy bármelyik eleme a rendszernek.

Munkánkat minden helyzetben szakmai értékek, irányvonalak mentén végezzük. Döntéseinket a pártatlanság, függetlenség és semlegesség jellemzi. A segítségnyújtás megkülönböztetés nélkülinek kell lennie, és ehhez ragaszkodunk. A segítség prioritását kizárólag a szükségletek alapján határozzuk meg.

Csapatunk
Csiszár Ildikó
Csiszár Ildikó
alapító/kuratóriumi elnök
E-mail: csiszar@menedekhaz.hu Mobil: +36 30 586 ...
Nagy Zoltán
Nagy Zoltán
szakmai igazgató/kuratóriumi tag
E-mail: nagyzoltan@menedekhaz.hu Mobil:+36 30 501 ...
Osvald Ferenc
Osvald Ferenc
intézményvezető - hajléktalanellátás
E-mail:  osvald.ferenc@menedekhaz.hu  Mobil: +36 70 362 ...
Surányi Ákos
Surányi Ákos
fundraiser/önkéntes koordinátor
E-mail: suranyi.akos@menedekhaz.hu Mobil: +36 30 201 ...
Türk Rita
Türk Rita
Irodavezető
E-mail: turk@menedekhaz.hu Mobil: +36 30 339 ...
Pintér Bettina
Pintér Bettina
intézményvezető - gyermekvédelem
E-mail: pinter@menedekhaz.hu Mobil: +36 70 629 ...
Simon Angéla
Simon Angéla
Szakmai vezető - Gyermekvédelem
E-mail: simona@menedekhaz.hu Mobil: + 06 70 327 04 ...
Végh Árpád
Végh Árpád
Műhely Klub projektfelelős
E-mail: muhely@menedekhaz.hu Mobil: +36 30 252 ...
Somogyi Arany
Somogyi Arany
Adománybolt program koordinátor
E-mail: somogyi@menedekhaz.hu Mobil: +36 30 241 ...
Recepció
Recepció
Családok Átmeneti Otthona
E-mail: menedekhazcsao@gmail.com Mobil: +36302952605
Recepció
Recepció
Hajléktalan szálló
E-mail: nappaliejjeli@menedekhaz.hu Mobil: +36305019957 
Recepció
Recepció
Speciális éjjeli menedékhely
E-mail: specialis@menedekhaz.hu Mobil: +36302018112
Adattár
Aktuális
Közhasznúsági jelentés 2020

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2020. év

Közhasznúsági jelentés 2019

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2019. év

Szakmai beszámolók 2020.

A Menedékház Alapítvány intézményeinek szakmai beszámolói. 

További Dokumentumok
Közhasznúsági jelentés 2018

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2018. év

1% adományok beszámoló

Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról.
[A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (Szf. törvény) 6/C. § (1) bekezdése alapján]

A könyvvizsgálat eredménye

A 2017. július 21. napján kötött megbízási szerződés alapján feladatunk a MENEDÉKHÁZ ALAPÍTVÁNY (továbbikban: Alapítvány) 2016. évi “PK-242” jelű beszámolójának vizsgálata

Külföldről támogatott szervezet

A Fővárosi Törvényszék elrendeli a civil szervezetre vonatkozó alábbi adat nyilvántartásba történő bejegyzését. Az alapítvány a 2017. LXXVI. törvény szerinti külföldről támogatott szervezetnek minősül.

Közhasznúsági jelentés 2017

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2017. év

Közhasznúsági nyilatkozat 2016

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2016. év

Közhasznúsági jelentés 2015

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2015. év

Közhasznúsági jelentés 2014

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2014. év

Közhasznúsági jelentés 2013

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2013. év

Közhasznúsági jelentés 2011

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2011. év

Közhasznúsági jelentés 2010

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2010. év

Közhasznúsági jelentés 2009

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2009. év

Közhasznúsági jelentés 2008

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2008. év

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Folyamatban
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom