Alapítvány
Adománybolt
Műhely
ESC program
Adószám: 18262304-1-41
Bankszámla szám:
16200106-11680606
mit tettél ma?
mit tettél ma?
mit tettél ma?
Önkéntesség

Szervezetünk működésének segítésében, szolgáltatásaink bővítésében, ügyfeleink életének könnyebbé, színesebbé tételében kiemelt szerepe van önkénteseinknek. A helyi és külföldi önkéntesek jelenléte az elmúlt évek során alapítványunk működésének szerves részévé vált, segítségükkel magasabb színvonalon tudjuk végezni szakmai munkánkat. Önkénteseink csapatban, egymással és kollégáinkkal együttműködve végzik önkéntes tevékenységüket, lehetőséget biztosítunk arra is, hogy magyar és külföldi önkénteseink közösen  megvalósíthassák ötleteiket, programjaikat.

Hiszünk abban, hogy az önkénteskedés win-win szituáció – nem csak szervezetünket, ügyfeleinket segítik az önkéntesek, hanem a tevékenységek során az önkénteseink is gazdagodnak élményekkel, pozitív érzésekkel, a tevékenység során személyesen vagy akár szakmailag is fejlődhetnek.

Kiket várunk önkénteskedni?

Bárkit szívesen látunk önkéntes csapatunkban – kortól, végzettségtől függetlenül -, aki úgy érzi, hogy tud azonosulni céljainkkal, missziónkkal, és szívesen szentel szabadidejéből arra, hogy segítse munkánkat, ügyfeleinket: hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket, hajléktalanokat. Ha úgy érzed, hogy tennél valami igazán jót, szeretnél a pozitív változás aktív részese lenni, akkor várunk önkéntes csapatunkba. Csatlakozhatsz a már folyó programjainkhoz, de segítünk önálló önkéntes tevékenységek megvalósításában is. Ha a szaktudásodat használnád fel önkéntesként, akkor szakmai önkéntességre is lehetőséget nyújtunk.

Az egyéni önkéntesség mellett csoportos önkéntes tevékenységre is lehetőséget biztosítunk –szervezeteknek, csoportoknak, iskolai osztályoknak. Több gimnáziummal is együttműködünk, amely intézmények tanulói az ötven órás közösségi szolgálat keretein belül nálunk is tevékenykedhetnek. Emellett gyakorlati helye vagyunk az ELTE pedagógia szakos hallgatóinak, akik a közösségi pedagógiai gyakorlatuk keretén belül vesznek részt önkéntes programunkban. Ezek mellett számos cég választ minket CSR tevékenységének helyszínéül. Nyitottak vagyunk további szervezetekkel, oktatási intézményekkel való együttműködésre.

Milyen tevékenységhez csatlakozhatsz?

Önkéntesként segíthetsz hajléktalanellátó intézményeinkben, a családok átmeneti otthonában, adományboltjainkban, vagy akár a háttérmunkáinkban is segíthetsz, külső programjainkhoz is csatlakozhatsz. Listánk az intézményeinkben felmerülő újabb, és újabb igények alapján folyamatosan frissül. Tevékenységeinkben akár rendszeresen, akár alkalmi jelleggel is részt vehetsz. Az alábbi lista mutatja meg intézményenként, hogy milyen önkéntes tevékenységekhez csatlakozhatsz, de nyitottak vagyunk a te elképzeléseidre is.

Az alábbi lista segít eligazodni a lehetőségek között,  és irányt ad intézményenként, hogy milyen önkéntes tevékenységekhez csatlakozhatsz.

Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)

Fontos megkülönböztetni az önkéntességet a kötelező közösségi szolgálattól. Mindkét esetben fontos elem az önzetlen tevékenység másokért, mások javára, de az önkéntesség esetében a résztvevő szabad akaratból végzi a tevékenységet, a kötelező közösségi szolgálat esetében pedig külső kényszer áll fenn, mint például a köznevelési törvény.
Ha a kényszertől függetlenül mégis szeretnéd a kötelező közösségi szolgálatot úgy letudni, hogy hasznosnak érzed magad, hogy segítesz embertársaidon, és érdekel a szociális terület, várjuk a Te jelentkezésedet is.

Korrepetálás gyerekeknek

Tanulásban való segítségnyújtás, felzárkóztatás, korrepetálás – akár egyéni, akár kiscsoportos formában, gyermekek mentorálása.

Szakmai segítség hajléktalan embereknek

Pszichológusként, pszichiáterként, lelkészként – segítő beszélgetések vagy csoportos foglalkozások vezetése.

Szakmai segítség gyerekeknek

Óvodáskorú gyermekek játékos fejlesztése, első osztályos diákok készség-fejlesztése

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom